Újra együtt a kis csapat….

Újra együtt a kis csapat….

  A tavasz vége felé számos rendezvényen vettünk részt óvodásainkkal. Tartottunk Sport- és...

Együtt az óvodáért – felújítás közös erővel

Együtt az óvodáért – felújítás közös erővel

  Minden a képviselő testület jóváhagyásával kezdődött, mikor úgy döntött, hogy pályázati...

EZ TÖRTÉNT A HÁZUNK TÁJÁN

EZ TÖRTÉNT A HÁZUNK TÁJÁN

  Tavasztól a nyári hónapok kezdetéig a gyerekek számára igyekeztünk minél gazdagabb és...

LEVELD KUPA

LEVELD KUPA

  Minden évben ősszel rendezi meg iskolánk a Leveld Kupa futballtornát. Ennek a tornának mi...

Iskolai hírek (2014.03.01 - 2014.06.30)

Iskolai hírek (2014.03.01 - 2014.06.30)

Osztálykirándulás 2014. május 23., péntek Az 5. és 6. osztály Budapestre ment kirándulni....

Látogatás Veszprémben a médianapon

Látogatás Veszprémben a médianapon

  Reggel a második órában indultunk el a buszmegállóba. A busz viszonylag hamar megérkezett. Az...

 • Újra együtt a kis csapat….

  Újra együtt a kis csapat….

  Published in 2014

 • Együtt az óvodáért – felújítás közös erővel

  Együtt az óvodáért – felújítás közös erővel

  Published in 2014

 • EZ TÖRTÉNT A HÁZUNK TÁJÁN

  EZ TÖRTÉNT A HÁZUNK TÁJÁN

  Published in 2014

 • LEVELD KUPA

  LEVELD KUPA

  Published in 2014

 • Iskolai hírek (2014.03.01 - 2014.06.30)

  Iskolai hírek (2014.03.01 - 2014.06.30)

  Published in 2014

 • Látogatás Veszprémben a médianapon

  Látogatás Veszprémben a médianapon

  Published in 2014

 

Minden évben ősszel rendezi meg iskolánk a Leveld Kupa futballtornát. Ennek a tornának mi voltunk a címvédői, vagyis a városlődi iskolások. Idén öt iskola versenyzett: Ajkarendek, Kislőd, Nemesszalók, Nemesgörzsöny és Városlőd. Csapatunk tagjai: Gönczi Martin, Kancsal Márk, Schell Márk, Schell Manasse, Schlecht Levente, Krizsai László és Stilet Márk. A mérkőzéseink sajnos nem úgy sikerültek, ahogy mi szerettük volna, csak a harmadik helyet sikerült megszereznünk. Az eredménytől függetlenül nagyon jól éreztük magunkat. Reméljük, hogy jövőre jobb eredményt tudunk elérni. Helyezések: 1. Nemesszalók, 2. Ajkarendek, 3. Városlőd, 4. Kislőd, 5. Nemesgörzsöny

 

 

Reggel a második órában indultunk el a buszmegállóba. A busz viszonylag hamar megérkezett. Az egész utat végigálltuk, de mi ezen is jól szórakoztunk. Már reggel megvolt a jó hangulat… és persze a jó társaság is. Kb. fél óra utazás után megérkeztünk Veszprémbe. A Hangvilla épülete hatalmas és nagyon szép volt. Mikor beléptünk az épületbe mindenki nagyon kedvesen fogadott minket. Egy lapot is kitöltettek velünk, amin különböző kérdések voltak az internetről és annak veszélyeiről, majd egy előadást is tartottak, amiben szintén arról volt szó.

Ezután tájékoztattak minket a feladatokról. Különböző állomások voltak, ahol feladványokat kellett megoldani különféle témakörökben.

Nagyon élveztük az egészet. Hazafelé talán páran már aludtak is a buszon.

Szuper volt, köszönjük ezt az egész napot, nagyon élveztük!

Peidl Dominika

8. osztály

 

 

A tavasz vége felé számos rendezvényen vettünk részt óvodásainkkal. Tartottunk Sport- és Gyermeknapot, melyeken a gyerekek együtt mókázhattak, barkácsolhattak szüleikkel. A Bakonyjákói Német Nemzetiségi Önkormányzat támogatása révén új készségfejlesztő járműveket avattunk fel, amelyekkel a közlekedést mindhárom korosztály szívesen gyakorolja.

Kirándultunk Ajkára a Nomádia Szabadidőparkba, részt vettünk a nemzetiségi óvodák gyermektánc fesztiválján Magyarpolányban, megtekintettük a Pegazus Színház bábelőadását Városlődön és kisvonatoztunk Németbányára. A Répa, Retek, Mogyoró társulat zenés játékra invitálta a gyerekeket, végül június elején ünnepélyes keretek között búcsúztattuk hat óvodásunkat.

 

A nyári hónapok szorgos munkával teltek. A gyerekeket ősszel teljesen felújított mosdóhelyiségek várták, melyeket nagy örömmel vettek birtokba. A falburkolatok és a járólapok, valamint a gyermek WC-k cseréjét az önkormányzat biztosította. A Húsvéti Locsolóbál teljes bevételét WC kabinok felszerelésére fordítottuk. A mosdók meleg, barátságos színei bensőséges hangulatot árasztanak. Az esztétikus, gyermekméretű felszerelés a legkisebbek számára is biztonságos és higiénikus használatot tesz lehetővé.

Köszönettel tartozunk mindenkinek, aki bármilyen formában, lehetőségeihez mérten támogatta céljaink elérését, hozzá járult programjaink megvalósításához, valamint az óvoda tárgyi feltételeinek gazdagításához.

Szeptemberben új nevelési év kezdődött. Jelenleg 18 gyermek látogatja az óvodát, ebből 7 nagycsoportos, 3 középsős és 8 kiscsoportos korosztályú. A létszám a nevelési év folyamán várhatóan 4-5 gyermekkel fog gyarapodni. Reméljük, számukra is örömteli, élményekben gazdag óvodás éveket tudunk biztosítani az elkövetkező időszakban.

 

…….még egy gondolat, amely talán további lendületet ad kis közösségünknek:

Az óvoda Szülői Szervezete az utóbbi években egyre aktívabb partnerünkké vált. Fontos a támogatásuk, hiszen a gyerekekre fordítjuk felajánlásaikat, de együttműködésük, ötleteik, véleményük, szervező munkájuk legalább annyi jelentőséggel bír számunkra…. úgy gondolom, pedagógiai célkitűzéseink megvalósítása sokkal könnyebb általa.

 

                                                                                        Hegedüsné Patyi Edina

                                                                                             óvodavezető

 

Osztálykirándulás

2014. május 23., péntek

Az 5. és 6. osztály Budapestre ment kirándulni. Először a Parlamentet látogattuk meg. Nagyon szép volt, és őrváltást is láttunk. Utaztunk metróval is. Aztán a Szépművészeti Múzeumot néztük meg, ott egy kicsit pihentünk. Festményeket és szobrokat csodálhattunk meg. A modern művészet mindenkit lenyűgözött. A múzeumban még megtekinthettük az egyiptomi kiállítást. A kiállításon múmiákat és más kincseket, értékeket láthattunk. Utána az állatkertet mentünk. Sok szép, érdekes állatot láthattunk. Végignéztük az összes állatot, utána a Holnemvolt Parkba sétáltunk át. Sokan ültünk hullámvasúton, és a szellemkastélyba is bementünk. Sok játékot kipróbáltunk még. Estefelé felültünk a vonatra, és elindultunk hazafelé. 9 óra körül értünk haza. Nagyon jó volt ez a nap, és nagyon elfáradtunk. Emlékezetes nap volt.

Ujvári Dóra (5. osztály)

Kirándulások

Reggel 8-kor indultunk Mosonmagyaróvárra. Az első állomás a Futura Park volt. Nagyon sok játékkal játszottunk. Miután végeztünk, elmentünk ebédelni. Ebéd után útba ejtettük a bősi vízerőművet. Ezután Győrbe mentünk, ahol egy templomot néztünk meg, és a végén fagyiztunk is. Majd elindultunk hazafele. A következő kiránduláskor célba vettük Fertődöt. Elmentünk a Fertő-Hanság Nemzeti Parkba. Ezután mentünk az Esterházy kastélyba, ahol sok szép szobát és termet néztünk meg. Ezután a soproni tűztoronyba mentünk. Majd elmentünk a Széchenyi Mauzóleumba, ott egy mumifikálódott Széchenyi-őst láttunk. Jártunk a soproni Harrer csokigyárban is, itt csokikat is kóstolhattunk. Úgy volt, hogy bobozni megyünk, de sajnos eleredt az eső, ezért a plázába mentünk, majd a McDonald’s-ba. Utána elindultunk haza.

Boldizsár Loretta, Krizsai Katalin (8. osztály)

 

 Városlődi Gála

A május 16-án megrendezett iskolai gálának elsöprő sikere volt. 5 órakor kezdődött, az idei gála hosszúra nyúlt, mert sok résztvevő volt. Énekeltek, aerobikoztak, gitároztak, verset mondtak az iskola tanulói, a napközisek erre az alkalomra egy aranyos táncot tanultak be, Német nyelvű színdarabot is adtak elő a 3. és a 8. osztály ifjú „színészei”.Ezenkívül táncoltak, furulyáztak, zongoráztak a gyerekek. A gála végét az énekkar fináléja zárta.

Schlecht Benedek (8. osztály)

 

 Városlődi Gyereknap, 2014. május 31.

A gyereknap igazán jól sikerült. Amikor megérkezett a busz a helyszínre, már egy zenés előadás folyt. A diákok kaptak csoki –és fagyijegyet is. Rengeteg büfé is volt, pattogatott kukoricát, vattacukrot, hamburgert, hasábkrumplit lehetett kapni. A vattacukorárusnál állandóan kígyózott a hosszú sor. Volt ugrálóvár, méghozzá hupikék törpikés. Lehetett látni egy olyan standot is, ahol néhány játékot lehetett venni. Volt arcfestés, még csillámtetkó is. 3 órakor kezdődött a bohóc műsora. Nagyon vicces volt a bűvészkedése. Engem eltalált egy cukorkával. Aztán újabb műsorszámok  következtek. Egy 6. és 7. osztályos lányokból álló együttes is fellépet. Egy pár mai pop dalt énekeltek. Fiatal korukhoz képest egész jól sikerült. Volt közben lovaglás, íjászat és egy gyerekeket kocsikáztató traktor is járta a falut. Mindenki jól érezte magát.

Buzás Dóra (5. osztály)

 

 

Az év végén kitűnő tanulók lettek:

Nagy Laura 1. osztály

Lénárt Dóra 2. osztály

Somogyi Barbara 3. osztály

Serfőző Sarolt 4. osztály

Serfőző Borbála 4. osztály

 

Az év tanulója: Schlecht Benedek 8. osztály

 

 

Tavasztól a nyári hónapok kezdetéig a gyerekek számára igyekeztünk minél gazdagabb és színesebb programokkal kiegészíteni pedagógiai tevékenységünket.

A rendezvények megvalósításához rengeteg segítséget kaptunk a Szülői Szervezettől, a fenntartó önkormányzattól, a Német Nemzetiségi Önkormányzattól, magánszemélyektől, külső partnereinktől. Támogatásukkal óvodásainknak személyiség-, és közösségfejlesztő élményeket tudtunk biztosítani, valamint tovább bővítettük az intézmény eszközkészletét.

A második félévhez kapcsolódó fő eseményeink a Húsvéti ünnepkörrel kezdődtek. A tavasz beköszöntével rengeteget túráztunk, megfigyeltük az ébredő természet minden szépségét, medvehagymát gyűjtöttünk, később bodzaszörpöt készítettünk. Köszöntöttük az édesanyákat, nagymamákat, majd megtekintettük a Pegazus Színház idei évadának utolsó előadását. A Deutsche Kinderlieder und Kindertanz Festival in Magyarpolány rendezvényen kilenc gyermekkel szerepeltünk. Kis létszámunk ellenére elismeréssel tértünk vissza. Rendhagyó esemény az óvodai kirándulás, melyet a szülők sikeres pályázatának köszönhetően a Nomádia Szabadidőpark és Lovarda együttműködésével valósíthattunk meg. Gyermeknapi programjainkat Sportnappal indítottuk, melyen az apukák együtt versengtek, fociztak, játszottak  a gyermekekkel. Másnap lovaglással alapoztuk meg a hangulatot, majd kreatív játszóház keretében közösen barkácsoltunk az édesanyákkal. Egy meglepetés kirándulással is megörvendeztettük a gyerekeket, kisvonattal Németbánya környékét fedeztük fel. Fogadtuk a Répa, Retek, Mogyoró társulatot, akik interaktív zenés műsorukkal nagy sikert arattak.

Négy tanköteles korú óvodásunk volt az ünnepelt Nagycsoportosaink Búcsúztató Ünnepélyén, de mellettük két kisebb társuktól is elköszöntünk. Az óvodai beíratáskor hat gyermek került előjegyzésbe, így ősszel várhatóan 17- 18 kisgyermekkel indítjuk majd az új nevelési évet.

Az óvoda a nyári karbantartás alatt, július 14 – augusztus 8. között zárva tart. Az önkormányzat sikeres pályázatának, a szülők által szervezett „Locsolóbál” bevételének, valamint külső támogatóknak köszönhetően mindkét gyermekmosdó teljes felújítására kerül sor a nyári hónapokban.

Minden nevelési év végén értékeljük munkánkat és az elért eredményeket. Kis óvoda révén köszönettel tartozunk mindenkinek, aki segítette tevékenységünket.

Szeretném külön megköszönni (szerkesztőként remélem nem húzza ki a cikkből) Léber –Gottschall Katának, a Szülői Szervezet volt vezetőjének az együttműködését, azt, hogy a nehézségek ellenére is hozzájárult egy kis csapat közösséggé kovácsolásához, hatékony munkájához!

 

                                                                               Hegedüsné Patyi Edina

                                                                                       óvodavezető

 

Alkategóriák

Joomla Templates by Joomla51.com