Ma 2017. december 16., szombat, Etelka és Aletta napja van. Holnap Lázár és Olimpia napja lesz.

Süssünk, főzzünk

QR-Code

 

MEDVEHAGYMA PESTO

Hozzávalók:

25-30 levél medvehagyma (a szár vastagabb része nélkül!)
1 nagy marék olajos mag, ami lehet mandula, dió, kesudió vagy fenyőmag  (fenyőmaggal az igazi, de elég drága)
1 citrom reszelt héja vagy 1 ek. friss citromlé

4-5 ek. kemény sajt reszelve (parmezán pl.)

pici bors
olívaolaj

 

Elkészítés:

A megmosott, megszárított leveleket késsel apróra szelem. A magokat megpirítom kicsit majd a levelekkel és az összes többi hozzávalóval együtt turmixgépben vagy botmixerrel összeturmixolom, közben lassan adagolva annyi olívaolajat teszek hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk.

 

Kifőtt tésztával összekeverem, majd az egészet (lehetőleg serpenyőben) átmelegítem és már kész is.

 

Ezt az alapot fel lehet dobni még egyéb hozzávalókkal, amiket azonban már ne turmixoljunk, hanem apró darabokra vágva keverjünk a pestoba. Ilyenek pl.:

- gomba

- chili paprika

- aszalt paradicsom (ezzel mennyei, az Aldiban lehet kapni, mikor olasz hetek vannak)

 

Érdemes amúgy nagyobb adag pestot csinálni, hűtőbe téve, kis üvegben az olaj miatt nagyon sokáig eláll!

 

És aki a tésztát nem annyira szereti, ezt a pestot akár pirítósra is lehet tenni, friss paradicsommal vagy héjában sült krumplira is kenhetjük.

 

Jó étvágyat!

 

Kapcsolódó cikkek

Joomla Templates by Joomla51.com