PINGPONG EDZŐTÁBOR

PINGPONG EDZŐTÁBOR

  Horváth Mátét és Kapin Krisztiánt további fejlődésük érdekében egy intenzív táborba...

SZÍNVONALAS HÁZIVERSENYÜNK VOLT

SZÍNVONALAS HÁZIVERSENYÜNK VOLT

  2 év után az idei falunapon is nagyszabású megmérettetésre került sor, ahol versenyzőink is...

SZAKOSZTÁLLYÁ ALAKULTUNK

SZAKOSZTÁLLYÁ ALAKULTUNK

  A Jákó-Klub Egyesülettel már korábban is együttműködtünk, a nyáron pedig az Egyesület...

Megyei szintű asztalitenisz sikereknek örülhettünk

Megyei szintű asztalitenisz sikereknek örülhettünk

Máté mellett már Krisztián is megyei bajnok, párosban! Május 21-én, Várpalotán rendezték meg a...

 • PINGPONG EDZŐTÁBOR

  PINGPONG EDZŐTÁBOR

  Published in 2014

 • SZÍNVONALAS HÁZIVERSENYÜNK VOLT

  SZÍNVONALAS HÁZIVERSENYÜNK VOLT

  Published in 2014

 • SZAKOSZTÁLLYÁ ALAKULTUNK

  SZAKOSZTÁLLYÁ ALAKULTUNK

  Published in 2014

 • Megyei szintű asztalitenisz sikereknek örülhettünk

  Megyei szintű asztalitenisz sikereknek örülhettünk

  Published in 2014

 

A Jákó-Klub Egyesülettel már korábban is együttműködtünk, a nyáron pedig az Egyesület közgyűlésén megalakult az Asztalitenisz Szakosztály is. A Veszprém Megyei Asztalitenisz Szövetségbe való be-

csatlakozásunk hivatalosabbá válásával és a tavalyi 5. helyezett Tarczy DSK-val való együttműködésnek köszönhetően lehetővé vált, hogy bakonyjákói csapatot indítsunk a megyei bajnokság élmezőnyében. Aki vendégjátékosként erősíti csapatunkat: Ujvári István (Dáka), Győrffy Tamás (Pápa). Ható Tibornak, mint a Jákó-Klub Egyesület elnökének is köszönjük az együttműködést. Aki még szívesen belépne az egyesületbe, vagy csatlakozna a szakosztályhoz, nyugodtan keresse bármelyikőnket! Tiboréknál (Úttörő u. 11.) lehet aláírni és a belépési díjat befizetni az egyesületi tagsághoz (falubelieknek diákként 1500, fölötte 70 éves korig 3000 Ft, 70 év fölött ingyenes, máshol lakóknak 5000 Ft). Aki a szakosztály szolgáltatásait (néhány nyári edzés) is igénybe kívánja venni, 500 Ft éves díjat kell befizetnie, de eredményes versenyzőknek ezt is a közös keretből álljuk, melynek költségvetés tervét elfogadtuk.

BAKONYJÁKÓI CSAPAT A MEGYEI BAJNOKSÁG ÉLMEZŐNYÉBEN!

Első célul azt tűztük ki, hogy pozitív mérleggel zárjuk a bajnokságot, továbbá Józsi jövőre NBIII-as játékosként folytathassa valahol, illetve utánpótlás-versenyzőink is felfejlődjenek a megyei bajnokság-hoz. Az első két cél felé jól haladunk, utóbbi pedig rajtuk áll, mennyire jönnek.

A 11 csapat közül 5 lejátszott forduló után a holtversenyes 4-7. helyen állunk, de miután a címvédőtől csak egy hajszállal kaptunk ki, megcélozzuk az éremszerzést is, tavalyinál erősebb mezőnyben is.

Részletes eredmények: 1. ford.: Gyulafirátót – Bakonyjákói AK 5 : 14. Győzelmeink: (/4) Nyőgér József 4, Ujvári István 3, Nyőgér István 3, Nyőgér János 2, továbbá a Nyőgér József – Horváth Máté (ifi) páros, valamint az Ujvári I. – Nyőgér I. páros. 2. ford.: halasztás alatt (nov. 22.)

3. ford.: Bakonyjákói AK - Balatonfüredi FC II. (balatonfüredi csapat) 15 : 4 Győzelmeink: Nyőgér József 4(/4), Nyőgér István 4(/4), Ujvári István 2(/2), Nyőgér János 2(/4), Sütő Gyula 1(/2), továbbá Nyőgér János (ifi) valamint a Sütő Gyula - Nyőgér János (ifi) páros.

Az ellenfélnél egy tavaly volt NBIII-as játékost Gyula bácsi, Ny. Józsi és Ny. István is legyőzte.

4. ford.: Bakonyjákói AK – Magyarpolány Községi SE 9 : 10. Győzelmeink (egyéni: 4-ből):

Nyőgér József 2, Nyőgér István 2, Nyőgér János 2, Sütő Gyula 1, valamint Nyőgér János (ifi) és a Sütő Gyula – Nyőgér János (ifi) páros. Volt esélyünk nyerni a holtversenyes címvédő ellen is, Józsi és Gyula bácsi is csak döntő szettben kapott ki az elmúlt két év megyei bajnokától, Illés Mihálytól.

5. ford.: Balatonfüredi FC III. – Bakonyjákói AK 11 : 8. Győzelmeink: Ujvári István 3, Nyőgér József 3, Nyőgér István 1, Győrffy Tamás 1.

6. ford.: Bakonyjákói AK – Ajkai Bányász SK 12 : 7

Gy.: Nyőgér József 4(/4), Nyőgér István 3(/4), Ujvári István 2(/4), Sütő Gyula 1(/2), valamint Nyőgér János (ifi) és a Nyőgér József – Nyőgér János (ifi) páros. (Az itteni ellenfelek között 2-en is voltak NB-sek a közelmúltban. Józsi mindkettőt legyőzte.) A 7. fordulóban szabadok leszünk.

További mérkőzéseink: nov. 22-én a Veszprémi Egyetemi SC ellen, nov. 30-án a Sümeg VSE ellen, dec. 7-én a Veszprémi Rendőr SE ellen, december 14-én Várpalota ellen. Helyszínek és szükség esetén frissített időpontok a faliújságon!

Nyőgér István csapatvezető

 

 

2 év után az idei falunapon is nagyszabású megmérettetésre került sor, ahol versenyzőink is indultak.

Rég volt ilyen erős mezőny a faluban, mint most július végén, már ha egyáltalán... Az utánpótlás-mezőny-ben várható volt, hogy párosban korosztályos megyei bajnokaink összecsapását hozza a döntő. A na-

gyon szoros mérkőzés Máté győzelmével végzőzött, de Krisztián is visszavágott a felnőtt-mezőnyben, ahol bejutottak a 8 közé, Horváth Já-nos és Molnár András mellett (utóbbi lett az 5.) A 4-be bejutott: Sütő Gyula bácsi valamint a Nyőgér-testvérek. A sorshúzás alapján Nyőgér József –

Sütő Gyula és Nyőgér István – Nyőgér János elődöntőkre került sor, melyek után a döntőben Józsi és István mérkőztek, s maratoni csatában utóbbi 3:2 arányú győzelmével zárult

a verseny. István esetében előfordul-hat, hogy ez az egyetlen helyi bajnoki címe, mivel 2 éve még Gyula bácsi nyert, a jövőre nézve pedig Józsi fejlődése ígéretes. Gyula bácsi nagy rutinja mellett jó játékerőben is tartja formáját: Janinál továbbra is eredményesebbnek bizo-

nyult, s ezt a nyár végi, pápai és környékbeli „szezonnyitó” verse-nyen is bizonyította, ahol 3. lett. Ott már Józsi nyert István előtt. További végeredmények a falunapi versenyről:

Női kategória: 6 résztvevő, 3 díjazott:

1. Molnár Kata (Farkasgyepű), 2. Ható Mihályné, 3. Herczeg Zsófia

Fiú-lány (u18 vegyes) kategória: 7 résztvevő közül:

1. Horváth Máté, 2. Kapin Krisztián, 3-4. Molnár Kata és Bódai Ádám

Férfi kategória: 11+ résztvevő közül:

1. Nyőgér István, 2. Nyőgér József, 3-4. Sütő Gyula és Nyőgér János, 5-6. Molnár András és Kapin Krisztián, 7-8. Horváth Máté és Horváth János, 9. Dudás Péter, 10+ stb. részletezés nélkül...

Nyereményeik: ütő (az Asztalite-nisz Kör keretéből kiegészítve), ütőborírás-ragasztó szett, speciális ütőtisztító spray, gyógytea-csomagok, versenylabdák és edzőlabdák, valamint vásárlási utalványok.

Köszönjük mindenkinek a rész-vételt, Ható Tibor segítségét a szervezésben, az Önkormányzaton kívül Újvári Szilviának és a Magyar Forrás Manufaktúrának a támogatást, Ughy Zoltánnak (ajkai edző és webáruház üzemeltető) pedig az együttműködést. Reméljük, legközelebb ismét lesz mezőny u18 lányoknál is. Volt továbbá ismét egy-egy 10 és 11 éves résztvevő is, akik edzésekre is csatlakoztak.

A nyárhoz két nagyobb ver-senyeredmény kötődik még a falu-napon kívül: Józsi a 22. Pápai Játékfesztivál keretében tartott, Pápa

és testvérvárosai közötti „Miniolim-pián” Asztaliteniszben a hazaiakon (Tarczy DSK, ahol Józsi is játszott) meg a Pápa város által meghívott veszprémieken kívül Losonc, Kampen és Kovászna játékosai indultak a versenyen. Józsi töretlenül jutott be a döntőbe az u21 kategóriában, megelőzve nemcsak az erős holland, hanem az u18-as bajnok szlovák konkurenciát ismajd bravúros ezüst éremmel zárt. József és István közö-sen próbált szerencsét Nagykanizsán, a megyei bajnokságban játszók között. Párosban összejött a 4 közé jutás,bronzéremmel zártunk.

 

Nyőgér István csapatvezető

Máté mellett már Krisztián is megyei bajnok, párosban!

Május 21-én, Várpalotán rendezték meg a Veszprém Megyei Asztalitenisz Szövetség e félévi utánpótlás versenyét, melyen újonc, serdülő és összevont páros versenyszámokat hirdettek. Horváth Máté és Kapin Krisztián képviselték községünket, Nyőgér István kíséretével. Horváth Máté már korábban begyűjtött egy megyei újonc (u13) egyéni bajnoki címet, de a serdülő (u15) mezőnyben, illetve párosban még „csak” körzeti elsőséget tudhatott magáénak. Ezúttal is talált legyőzőre a veszprémi serdülő versenyzők között, de így is szép siker, hogy nemcsak az újonc, hanem a serdülő korosztályban is dobogóra állhatott. Máté és Krisztián párosa viszont még tovább jutott: 0:2-ről fordítottak 3:2-re az elődöntőben, bölcsen hallgatva a szettek közötti tanácsokra, majd hatalmas bravúrral nyerték a döntőt is, így megérdemelten állhattak fel a dobogó legfelső fokára, s vehették át aranyérmüket a várpalotai polgármestertől. Gratulálunk!
Az első képen a serdülő páros dobogósai:  I. hely Horváth Máté, Kapin Krisztián - Bakonyjákói AK, II. hely Goralits M., Hriczu S. - Veszprémi Egyetemi SE illetve Veszprémi Rendőr SE,  III. hely Nagy M., Urbán Erik - Várpalotai Bányász SK valamint Rauscher G., Vajda G. – VRSE (Fotó: Nyőgér István)

A falusi majális sajnos kevés résztvevőt vonzott, de beillett egy jó edzésnek. Máté és Krisztián a 18 év alatti mezőnyben is begyűjtötték az első két helyet. Ezen a versenyen a következő szezon megyei bajnokságában induló bakonyjákói csapat alap-tagjai csak egyel nehezebb kategóriában indultak, így Máté az u14 verseny után csatlakozott be, így itt Krisztiáné lett a győztesnek járó díj. Az u18 döntőben is megszorongatta Mátét. A seniorok (50+) között Frank Ottó lett különdíjas, Sütő Gyula pedig a fentieknek megfelelően a felnőtt mezőnyben játszott és nyert több „újabb” játékos között. Itt is odaért az élmezőnybe Máté és Krisztián is. A 8 között a 4. helyezettet is díjaztuk.

Június 1-jén ismét megyei szintű páros eredménnyel öregbítettük községünk hírnevét. A Juhász Béla Emlékversenyen, amelyet a megyei bajnokság résztvevői számára rendeztek, Józsi és István indultak. Mindketten sikeresen vették a csoportkört, s jutottak be a legjobb 8-ba, ahol viszont már egyaránt az esélyesebb Top10-beli játékosok voltak eredményesebbek. Párosban viszont remek eredmény, hogy a januári körzeti győzelem után most megyei versenyen is sikerült felküzdeniük magukat a dobogóra. A második képen VMATSZ megyei bajnokság / J. B. Emlékverseny, páros érmesek (a pároson belül balról jobbra):  I. hely Ficzay István, Illés Mihály - Községi SE Magyarpolány, II. hely jobbról Minyó J., Nyitrai Cs. - VRSE, III. hely Nyőgér I., Nyőgér J. - Bakonyjákó valamint Csóka Bendegúz, Hercz Ferenc VRSE illetve Magyarpolány (Fotó: Szöllősy Anita)

Időközben a megyei bajnokság is befejeződött. Gyula bácsi már sokadik szezonjában, Józsi pedig idén először próbálta ki magát a megye élmezőnyében. Mindketten a pápai Tarczy DSK csapatát erősítették, István pedig a Veszprémi Egyetemi SC-be csatlakozott be. Az előbbi csapat az 5., az utóbbi a 6. helyen zárta a bajnokságot, ez a 11 csapat mezőnyében a tavalyi utolsó helyhez képest igazi bravúr. Az egyéni eredményekben Józsi és István zártak 50% fölötti teljesítménnyel, mindketten 63%-át nyerték felnőtt mérkőzéseiknek.

Az előző lapszámba illett volna jobban, de Józsi a Csabrendeken megrendezett Szilveszter Kupán, amelyet pingpongban ritkaságként svájci rendszerben bonyolítottak le, olyan mezőnyben nyújtott 50%-os teljesítményt, ahol nemcsak a megyei bajnokság „krémje” volt jelen, hanem több NBIII-as, sőt, NBI-es versenyző is.

Nyőgér István

Bakonyjákói Asztalitenisz Kör

 

 

Horváth Mátét és Kapin Krisztiánt további fejlődésük érdekében egy intenzív táborba javasoltuk, amelyet július 14-től 18-ig tartottak Veszprémben a Medgyaszay Szakközépiskolában. Összesen 14 gyerek gyűlt össze több profi edző, köztük Tóthné Nagyőszi Ildikó, valamint Felleg Gábor vezetésével. A résztvevők közül a mieink a 4 leginkább haladó játékos közé kerültek, emellett sok olyan foglalkozás és játék is volt, ahol vegyesen alakítottak csapatokat. Két nap kísértem el a fiúkat. A napi átlag 4 órás pingpongos edzésidőben is szépen figyeltek, dicséreteket is kaptak. Elsősorban alapokat javítottak, de újat is tanultak. Több verseny is volt, közülük kettő érmekért. Az egyik atlétikai-ügyességi, a másik pingpongverseny. Az előbbit Máté nyerte, Krisztián 3. lett. Az utóbbiban alulmaradtak a másik két haladó játékossal szemben, így bronzmeccset játszhattak, ahol most Krisztián nyert.
Mindketten az adogatógépet emelték ki a fő élmények között. és élvezték, hogy jól kijöttek más gyerekekkel. „Megtanultam jobban pörgetni.” (Máté). Krisztián fonák-ütése fejlődött sokat, Máténak pedig a helyezkedése és alap-mozgása.
Reméljük, többször is bemennek még akár a nyáron, akár később péntek délutánonként. A tábor költségét 75%-ban állta az asztalitenisz-kör. Ezúttal is köszönjük a növekvő támogatást. Akit még érdekelne ilyen tábor, szóljon, s majd értesítem!


Nyőgér István

Joomla Templates by Joomla51.com