Megyei szintű asztalitenisz sikereknek örülhettünk

Megyei szintű asztalitenisz sikereknek örülhettünk

Máté mellett már Krisztián is megyei bajnok, párosban! Május 21-én, Várpalotán rendezték meg a...

PINGPONG EDZŐTÁBOR

PINGPONG EDZŐTÁBOR

  Horváth Mátét és Kapin Krisztiánt további fejlődésük érdekében egy intenzív táborba...

SZÍNVONALAS HÁZIVERSENYÜNK VOLT

SZÍNVONALAS HÁZIVERSENYÜNK VOLT

  2 év után az idei falunapon is nagyszabású megmérettetésre került sor, ahol versenyzőink is...

SZAKOSZTÁLLYÁ ALAKULTUNK

SZAKOSZTÁLLYÁ ALAKULTUNK

  A Jákó-Klub Egyesülettel már korábban is együttműködtünk, a nyáron pedig az Egyesület...

 • Megyei szintű asztalitenisz sikereknek örülhettünk

  Megyei szintű asztalitenisz sikereknek örülhettünk

  Published in 2014

 • PINGPONG EDZŐTÁBOR

  PINGPONG EDZŐTÁBOR

  Published in 2014

 • SZÍNVONALAS HÁZIVERSENYÜNK VOLT

  SZÍNVONALAS HÁZIVERSENYÜNK VOLT

  Published in 2014

 • SZAKOSZTÁLLYÁ ALAKULTUNK

  SZAKOSZTÁLLYÁ ALAKULTUNK

  Published in 2014

Máté mellett már Krisztián is megyei bajnok, párosban!

Május 21-én, Várpalotán rendezték meg a Veszprém Megyei Asztalitenisz Szövetség e félévi utánpótlás versenyét, melyen újonc, serdülő és összevont páros versenyszámokat hirdettek. Horváth Máté és Kapin Krisztián képviselték községünket, Nyőgér István kíséretével. Horváth Máté már korábban begyűjtött egy megyei újonc (u13) egyéni bajnoki címet, de a serdülő (u15) mezőnyben, illetve párosban még „csak” körzeti elsőséget tudhatott magáénak. Ezúttal is talált legyőzőre a veszprémi serdülő versenyzők között, de így is szép siker, hogy nemcsak az újonc, hanem a serdülő korosztályban is dobogóra állhatott. Máté és Krisztián párosa viszont még tovább jutott: 0:2-ről fordítottak 3:2-re az elődöntőben, bölcsen hallgatva a szettek közötti tanácsokra, majd hatalmas bravúrral nyerték a döntőt is, így megérdemelten állhattak fel a dobogó legfelső fokára, s vehették át aranyérmüket a várpalotai polgármestertől. Gratulálunk!
Az első képen a serdülő páros dobogósai:  I. hely Horváth Máté, Kapin Krisztián - Bakonyjákói AK, II. hely Goralits M., Hriczu S. - Veszprémi Egyetemi SE illetve Veszprémi Rendőr SE,  III. hely Nagy M., Urbán Erik - Várpalotai Bányász SK valamint Rauscher G., Vajda G. – VRSE (Fotó: Nyőgér István)

A falusi majális sajnos kevés résztvevőt vonzott, de beillett egy jó edzésnek. Máté és Krisztián a 18 év alatti mezőnyben is begyűjtötték az első két helyet. Ezen a versenyen a következő szezon megyei bajnokságában induló bakonyjákói csapat alap-tagjai csak egyel nehezebb kategóriában indultak, így Máté az u14 verseny után csatlakozott be, így itt Krisztiáné lett a győztesnek járó díj. Az u18 döntőben is megszorongatta Mátét. A seniorok (50+) között Frank Ottó lett különdíjas, Sütő Gyula pedig a fentieknek megfelelően a felnőtt mezőnyben játszott és nyert több „újabb” játékos között. Itt is odaért az élmezőnybe Máté és Krisztián is. A 8 között a 4. helyezettet is díjaztuk.

Június 1-jén ismét megyei szintű páros eredménnyel öregbítettük községünk hírnevét. A Juhász Béla Emlékversenyen, amelyet a megyei bajnokság résztvevői számára rendeztek, Józsi és István indultak. Mindketten sikeresen vették a csoportkört, s jutottak be a legjobb 8-ba, ahol viszont már egyaránt az esélyesebb Top10-beli játékosok voltak eredményesebbek. Párosban viszont remek eredmény, hogy a januári körzeti győzelem után most megyei versenyen is sikerült felküzdeniük magukat a dobogóra. A második képen VMATSZ megyei bajnokság / J. B. Emlékverseny, páros érmesek (a pároson belül balról jobbra):  I. hely Ficzay István, Illés Mihály - Községi SE Magyarpolány, II. hely jobbról Minyó J., Nyitrai Cs. - VRSE, III. hely Nyőgér I., Nyőgér J. - Bakonyjákó valamint Csóka Bendegúz, Hercz Ferenc VRSE illetve Magyarpolány (Fotó: Szöllősy Anita)

Időközben a megyei bajnokság is befejeződött. Gyula bácsi már sokadik szezonjában, Józsi pedig idén először próbálta ki magát a megye élmezőnyében. Mindketten a pápai Tarczy DSK csapatát erősítették, István pedig a Veszprémi Egyetemi SC-be csatlakozott be. Az előbbi csapat az 5., az utóbbi a 6. helyen zárta a bajnokságot, ez a 11 csapat mezőnyében a tavalyi utolsó helyhez képest igazi bravúr. Az egyéni eredményekben Józsi és István zártak 50% fölötti teljesítménnyel, mindketten 63%-át nyerték felnőtt mérkőzéseiknek.

Az előző lapszámba illett volna jobban, de Józsi a Csabrendeken megrendezett Szilveszter Kupán, amelyet pingpongban ritkaságként svájci rendszerben bonyolítottak le, olyan mezőnyben nyújtott 50%-os teljesítményt, ahol nemcsak a megyei bajnokság „krémje” volt jelen, hanem több NBIII-as, sőt, NBI-es versenyző is.

Nyőgér István

Bakonyjákói Asztalitenisz Kör

 

Joomla Templates by Joomla51.com