Jótékonysági napközis tábor

Jótékonysági napközis tábor

  Június16-20-ig jótékonysági napközis tábort szervezett plébániánk Rudi Péter atya vezetésével....

Kirándulás a Szaléziánumban

Kirándulás a Szaléziánumban

A katolikus egyház meghívására családi kiránduláson vettünk részt június 21-én, egy szép...

Római zarándoklat

Római zarándoklat

Szerdán korán reggel indultunk Bajáról a két pápa - XXIII. János és II. János Pál - szentté...

Kékvirágok az erdőben

Kékvirágok az erdőben

                  A Bakony egy eldugott völgyében csilingelő forrás mellett a lombokon beszűrődő...

ADVENT

ADVENT

  Advent (úrjövet) a keresztény kultúrkörben a karácsonyt, december 25-ét, Krisztus születését...

Hálás vagyok

Hálás vagyok

  Valamikor az Idők kezdetén megszületett egy gondolat az Élet Uránál, hogy lesz egy szolgája,...

 • Jótékonysági napközis tábor

  Jótékonysági napközis tábor

  Published in 2014

 • Kirándulás a Szaléziánumban

  Kirándulás a Szaléziánumban

  Published in 2014

 • Római zarándoklat

  Római zarándoklat

  Published in 2014

 • Kékvirágok az erdőben

  Kékvirágok az erdőben

  Published in 2014

 • ADVENT

  ADVENT

  Published in 2014

 • Hálás vagyok

  Hálás vagyok

  Published in 2014

 

                A Bakony egy eldugott völgyében csilingelő forrás mellett a lombokon beszűrődő holdvilágnál, csillagpor hullása között néhány Tündért látok. Ősi képek elevenednek meg s a hajdanán ideköltöző Magyarokról nevezték el ezt a forrást. Gombanevelő, ősszel szarvasbőgéskor sejtelmesen zúgó zuga ez a Bakonynak. Boldogan sugdosnak a Tündérkék, egykét Gomba Manó is hallgatózik a fák tövében. S mit is hallhatnak? Miről beszélgetnek?

Itt járt néhány ember a minap. Volt köztük öreg és nehezen járó, voltak köztük asszonyok, meg gyerekek, volt aki sírdogált,  volt aki fujtatott, voltak egyszerű ruhában,s képzeljétek volt két kicsi lányka is, gyönyörű zöld ruhában és a hajuk pont olyan volt, mint a mienk. Gödrös pofijukról le sem hervadt a nevetés csak úgy csilingelt, mint éjjel a Forrás. De volt velük egy Fehérruhás Asszony is, meg egy Csíkos zakós Ember is. Megfogták egymás kezét s láttad a szemüket, úgy ragyogott, mint a Hold!  Aztán mi történt? – kérdezte az egyik Gomba Manó.  Aztán? .......... Olyat éltünk át, amit csak az Angyalok tapasztalhatnak. Megcsendült a Jó Isten hangja. Mert ott volt egy Palástos Ember is. Egyszerűe  és mégis szívhez szólóan arról beszélt, hogy bár mi koldusként, bénán élünk,  de van Valaki ebben a világban – várjatok csak, hogy is mondta? – az Úr Jézus, Aki talpra tud állítani, melegséget tud a szívekbe varázsolni, megtanít arra, hogyan fogjuk meg egymás kezét. Azóta mi Tündérek csak kézen fogva járunk szerte az erdőbe, sőt esténként be-besurranunk az emberekhez és belesúgjuk a fülükbe, hogy csak így érdemes.

A Gomba Manók nagyon elgondolkodtak. Kezüket hátratéve baktattak tovább az erdőbe, egy-egy fa alatt megálltak s elültették a gombát, s amikor a tisztáshoz értek azt látták, hogy a Tündérek ott játszanak, kergetőznek, táncolnak. S ahová a kacagásuk lehullott a fűbe, kék virágok nyíltak ki,  meg egy-egy margaréta……

Egy csendes ház ablakán kiszűrődik a fény. Fiatalasszony üldögél a lámpafényben. Asztalán kék virágok, meg néhány margaréta, ölében a Bibliája. Alszik. Alszik a Párja is, meg a kicsiny lánykák is. De valahogy mégis aktív ez a csend, hisz mindent elsöprően zendül meg az est selymes szellője szárnyán a bizonyságtevő szava: Ezüstöm és aranyam nincs nekem, de amim van, azt adom neked. A Názáreti Jézus nevében mondom: kelj fel és járj!

Ha jársz a réten s kék virágot látsz, vagy az erdőben gombával találkozol, ha megcsendül a szívedben Isten drága Hangja, mondj el egy imát. Köszönd meg az Urnak, hogy az Ő kezében vagy és jó neked ott lenned Kegyes Olvasó! Fáradtságodat, vagy örömödet, önmagadat és szeretteidet, népedet és gyülekezetedet vidd az Úr elé. S meglátod, olyan leszel, mint a mese Tündére. Ahol a szavad ami a szívedből szól,  gyökeret ver, ott virágok, áldások születnek.

Áldott és szép nyarat kívánok mindannyiuknak sok szeretettel.

 

Hűséges szolgájuk   Apostol Pál tiszteletes

 

Joomla Templates by Joomla51.com