Jótékonysági napközis tábor

Jótékonysági napközis tábor

  Június16-20-ig jótékonysági napközis tábort szervezett plébániánk Rudi Péter atya vezetésével....

ADVENT

ADVENT

  Advent (úrjövet) a keresztény kultúrkörben a karácsonyt, december 25-ét, Krisztus születését...

Római zarándoklat

Római zarándoklat

Szerdán korán reggel indultunk Bajáról a két pápa - XXIII. János és II. János Pál - szentté...

Hálás vagyok

Hálás vagyok

  Valamikor az Idők kezdetén megszületett egy gondolat az Élet Uránál, hogy lesz egy szolgája,...

Kirándulás a Szaléziánumban

Kirándulás a Szaléziánumban

A katolikus egyház meghívására családi kiránduláson vettünk részt június 21-én, egy szép...

Kékvirágok az erdőben

Kékvirágok az erdőben

                  A Bakony egy eldugott völgyében csilingelő forrás mellett a lombokon beszűrődő...

 • Jótékonysági napközis tábor

  Jótékonysági napközis tábor

  Published in 2014

 • ADVENT

  ADVENT

  Published in 2014

 • Római zarándoklat

  Római zarándoklat

  Published in 2014

 • Hálás vagyok

  Hálás vagyok

  Published in 2014

 • Kirándulás a Szaléziánumban

  Kirándulás a Szaléziánumban

  Published in 2014

 • Kékvirágok az erdőben

  Kékvirágok az erdőben

  Published in 2014

 

Június16-20-ig jótékonysági napközis tábort szervezett plébániánk Rudi Péter atya vezetésével. A cél, hogy a plébániához tartozó településeken élő gyermekek számára a tanév végén színes programokkal kezdődhessen a nyár, már télen megfogalmazódott. Az éves programterv kiemelkedő eseményeként készültünk a szervezésére. Fő célkitűzés volt, hogy az egyház megvalósítsa kis közösségben is, hogy a családokat, a rászorulókat tudnunk kell segíteni összefogással úgy, hogy érezze minden itt élő, vannak figyelő szemek, segítő kezek, senki nincs egyedül. A gyermekeknek sem kellet otthon egyedül lenni, a szülőknek nem kellet anyagi nehézségeket vállalni, hogy gyermekük biztonságban lehessen, értékeket hordozó programokban vehessenek részt, finom ételeket fogyaszthassanak, megismerkedhessenek a környezetükben élő gyermekekkel és felnőttekkel egyaránt. A felhőtlen kikapcsolódás erősíthette mindannyiunkban, hogy jó érzés olyan helyen élni, ahol egy hét gördülékenyen, szeretetben tud eltelni több mint 30 fő együttlétével.

(Németh Rita)

A tábor első napja a felhőtlen szórakozásé volt, végre tanulás nélkül, csak azt csináltunk, ami jól esett! Játékokat készítettünk és szaladgáltunk kedvünkre. Fára mászás, focizás, habtenisz, ugróiskola és sok más játék is volt, ami nem hagyott bennünket unatkozni.

Kedden délelőtt körzeti rendőrünk, Magyar Gábor tartott előadást a biztonságos kerékpározásról. Elmondta, hogy milyen kötelező felszerelésekkel kell ellátni a biciklit. A legtöbben közülünk erre a napra két keréken érkeztek, az előadás után ugyanis egy akadálypályán tehettük próbára KRESZ - ismereteinket. A rendőrünk azt is ellenőrizte, hogy kinek van megfelelően felszerelve a bicaja. Mondanom sem kell, hogy senkinek a kerékpárja nem ment át a „műszaki vizsgán”. Ennek ellenére minden táborozót meglepett egy hasznos ajándékkal. Hazafelé már mindenki a szabályokat betartva közlekedett. A szülők is kaptak házi feladatot: pótolniuk kell gyermekeik bringáján a hiányosságokat!

 

(Boldizsár Tamás)

 

Szerdán a nagyon finom ebédet mozogtuk le a délután megtartott táncházban. A zsebkendős-ugrálós tánc nem ment könnyen, sokan hamar fel is adták. Az eső elől is néha be kellett szaladnunk.

A csütörtöki délelőttöt kirándulással töltöttük. Reggeli után elsétáltunk a Rókus utca közelében lévő „Kőbányához”, itt Németh Rita néni mesélt nekünk a különböző kőfajták eredetéről és keletkezéséről. Utána pedig nagy meglepetés várt ránk: Gerdenics János bácsi elvitt minket traktorozni Iharkútra. Onnan átzötyögtünk az erdőn keresztül Németbányára és aztán haza Jákóra. A pótkocsin szénabála szolgált ülőhelyül, de senki nem hiányolta a kellemes bőrülést. Szerencsére jó időt fogtunk ki, így aztán mindenki nagyon élvezte a traktorozást. (Boldizsár Andrea)

Csütörtökön délutánra is jutott érdekesség: elmentünk a Forrás Vendégházhoz, ahol Narancsik Imre bácsi bemutatásában a gyerek megtanulhattak íjászkodni és kipróbálhatták a korabeli harci eszközöket. Ez mindenkinek nagyon tetszett!

 

(Fülöp Attila)

 

Narancsik Eszter több éve szakavatott tanítóktól sajátította el a nád használatának fortélyait. A természetes anyag varázsa a táborban lévő lányokat is magával ragadta. A gondolat, hogy ebből az éles, kemény anyagból szép sörényű lovacska lesz varázslatnak bizonyult. Azonban a fogások pontos megmutatása, az aprólékos kézmozdulatok, a türelem fokozatosan teremtette meg a kezünkben a magunk készítette játékot. A csillogó szemek bizonyították, hogy mekkora öröm megalkotni azt, amit használhatunk, és az igazán jó játék nem feltétlen pénzért vásárolható. A kezdeti bátortalanságot követő sikerélmény már ösztönzött egy újabb játék készítésére. A jókedv tartott, de az idő a délután végét jelezte, így új tapasztalatokkal vettünk búcsút Esztertől. Mi felnőttek is gyerekek lettünk újra, köszönet a gyerekeknek és Eszternek!

 

(Németh Rita)

 

Pénteken Schmidt Attiláné, Timi néni jött el hozzánk, akivel gyertyát öntöttünk, mártottunk. Jó kis szórakozás volt, sokan egész délelőtt ezzel foglalatoskodtunk.

Másnap ismét a Vendégháznál jártunk, ahol a táborozók bepillantást nyerhettek a betyárok életébe. Ez még nekünk, kísérőknek is érdekes volt. Schmidt Attila mesélt Sobriról és más bakonyi betyáokról, életükről, és szomorú halálukról is. A fiúk megtanultak ostort csinálni, míg a lányok a bőrkarkötő készítését sajátították el. Nagyon jól éreztük magunkat a táborban.

 

(Fülöp Attila)

 

További megtekinthető képek itt!

 

Joomla Templates by Joomla51.com